در حال تولید...
نماز میزان حیات اجتماعی است
سید محمد بطحایی روز چهارشنبه در سی و یکمین #اجلاس_سراسری_نماز در بجنورد اظهار کرد: جوامع امروزی گرفتار چالش های گوناگونی است که برای مقابله با آن ها باید طرح های زیادی اجرا کرد.
وی افزود: این در حالی است که تمامی ارزش ها در فریضه الهی #نماز نهفته است و می توان با بهره گیری از آثار نماز جماعت از بسیاری از آسیب ها جلوگیری کرد.
بطحایی خاطرنشان کرد: هیچ فضیلتی جز نماز این گونه سرشار آثار بزرگ اجتماعی نیست و باید از این ظرفیت بیش از پیش بهره گیریم.
وی تصریح کرد: تمامی ارزش های اخلاقی همانند#صداقت و اخلاق را می توان با اقامه نماز در جامعه ترویج داد.
بطحایی افزود: امروز بسیاری از آسیب های اجتماعی که در جوامع اسلامی وجود دارد بخاطر کم توجهی یا غفلت از این سرمایه اجتماعی یعنی نماز است.
نقش نماز در کاهش آسیبهای اجتماعی
رییس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: نگاه ماه به نماز به عنوان اصلح ترین و اثربخش ترین فضیلت که ما را از آسیب های اجتماعی باز می دارد، باید با طرح و برنامه و متناسب با این #ثروت اجتماعی باشد.
بطحایی تصریح کرد: در سایه اهتمام به نماز و اقامه آن برخی شاخص های مرتبط با آسیب های اجتماعی در ۱۰ سال گذشته یا کاهشی بوده و یا ثابت مانده است.
وی افزود: امت اسلام با داشتن چنین ثروتی نباید شاهد آسیب های اجتماعی و نارسایی های مرتبط با آن باشد.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: امروز منابع مالی و انرژی زیادی صرف مقابله با آسیب های اجتماعی از جمله #طلاق، اعتیاد می شود که معلوم نیست به نتیجه برسد.
اجرای برنامههای هدفمند برای ترویج نماز
رییس سازمان امور اجتماعی کشور خاطرنشان کرد: حوزه اجتماعی وزارت کشور به دنبال اجرای برنامه های هدفمند (تهیه بسته های مرتبط با نماز) صرف نظر از برنامه های جاری دستگاه ها و ادارات و نهادها است تا اثربخشی این فضیلت اجتماعی را بیش از پیش نهادینه کند.
این مقام مسوول همچنین گفت: حوزه اجتماعی وزارت کشور سه عامل خانواده، #مسجد و مدرسه را در ترویج و نهادینه کردن فرهنگ نماز و اقامه آن موثر می داند.
بطحایی بیان کرد: : توجه به این عوامل تاب آوری فرزندان ما را در مواجهه با آسیب های اجتماعی بالا می برد.
سیویکمین اجلاس سراسری نماز آغاز به کار کرد
سی و یکمین #اجلاس_سراسری_نماز روز چهارشنبه با حضور حجت الاسلام محسن قرائتی رییس #ستاد_اقامه_نماز کشور در بجنورد آغاز به کار کرد.
این رویداد معنوی با حضور فعالان فرهنگی از سراسر کشور هم اکنون در مجتمع فرهنگی آفتاب پتروشیمی #خراسان در حال برگزاری است.
سخنران ویژه این اجلاس مسعود پزشکیان رییس جمهور است و همچنین پیام مقام معظم رهبری در این اجلاس قرائت شد.
یکهزار و ۱۵۸ اثر از سراسر کشور در ۳۹ محور به این اجلاس معنوی ارسال شده است که از ۱۱۰ اثر برگزیده تقدیر خواهد شد.
رساله دکتری، کتاب، مقالات علمی، مطالعات پیمایشی و طرحهای پژوهشی، پایان نامه کارشناسی ارشد و نشریات استادی و دانشجویی قالب آثاری بوده که متقاضیان اثر خود را به دبیرخانه این #اجلاس ارسال کردند.
جاذبههای مذهبی باید به مساجد برگردد
حجت الاسلام محسن قرائتی روز چهارشنبه در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در بجنورد اظهار کرد: کسی که #تبلیغ اسلام میکند باید از آداب و #تشریفات مذهبی برخوردار باشد در این صورت جوانان به مساجد برمیگردند.
وی بیان کرد: پیشنماز جوانان با میانسالان باید متفاوت باشد و از خلاقیت لازم برای جذب جوانان به مسجد برخوردار باشد.
رییس ستاد اقامه #نماز کشور ادامه داد: خادمان مساجد مشکلات زیادی دارند و ساختمان #مساجد نیاز به بازسازی دارد و باید این کمبودها جبران شود.
وی با تاکید بر اینکه ترویج نماز نیاز به شناخت جاذبه ها دارد گفت: راه دعوت به نماز را باید یاد بگیریم.
رییس ستاد اقامه نماز کشور افزود: باید بدانیم چگونه #کودکان را به نماز جذب کنیم، ترویج این فریضه با زور و تشریفات میسر نیست.
وی با اشاره به اینکه مساجد اولین مکان برای تجلی نماز هستند گفت: بعضا شاهد هستیم که توزیع نادرست نذریها و یا سرزنش شدن به خاطر لباس فاخر به دافعه حضور کودکان در مساجد بدل شده است که به این موارد باید بیشتر توجه شود.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به نقش برگزاری اجلاسیه نماز در ترویج فرهنگ نماز گفت: این سمینارها که #رهبری نیز به آن عنایت دارند، نقش تاثیر گذار دارد.
وی خاطرنشان کرد: روحانی مساجد باید ظاهر مناسب و آراسته داشته باشد تا بتواند افراد را به نماز جذب کند.
قرائتی با تاکید بر اینکه تبلیغ برای هر سن اقتضای خود را دارد گفت: نقش آموزش و پرورش در ترویج نماز کلیدی است و باید نظام #تعلیم_و_تربیت را دریابیم.
وی با اشاره به کمبود مسجد در جامعه، خواستار توسعه این مکان های مذهبی شد و گفت: مسجد اولین جا و اولین مکانی است که باید مورد توجه باشد، جامعه ما مسجد کم دارد و امید می رود که کمبودها جبران شود
صراط مستقیم یعنی عمل براساس عدالت و انصاف
«مسعود پزشکیان» امروز ظهر چهارشنبه پنجم دیماه ۱۴۰۳ در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی، با بیان اینکه آیاتی که در قرآن مربوط به صراط مستقیم است چیست که هر روز طلب میکنیم،گفت: #صراط_مستقیم یعنی اینکه براساس عدل و انصاف عمل کنید.
پزشکیان افزود: اگر ما در اعمال، رفتار، مدیریت و زندگی خود متعهد به حرفهایمان باشیم و براساس حق و عدالت رفتار کنیم و به کسی ظلم نکنیم، در واقع نماز را اقامه کرده ایم.
رئیسجمهور با اشاره به آیات قرآن درمورد صراط مستقیم، افزود: براساس آیات قرآنی صراط مستقیم این است که دروغ نگویی، وعده غلط ندهی، به مال دیگران تجاوز نکنی، آدم نکشی، حق مظلوم و یتیم را ناحق نکنی، براساس عدالت و انصاف وزن کنی. در آیات دیگر قرآن هم صراط مستقیم به صورت کامل تشریح شده است.
پزشکیان تاکید کرد: قرآن میفرماید در لبه آتش هستید وقتی که در تفرقه هستید، #وحدت کنید تا از آتش خارج شوید. نعمت خدا یعنی اینکه قبیله گرایی ، قومیت و جنسیت را کنار بگذاریم و همه به ریسمان الهی چنگ بزنیم، تفرقه عذاب عظیم است، راه مستقیم یعنی دعوا نکنیم و وحدت و انسجام داشته باشیم.
رئیس جمهور با قرائت آیه إِنَّ ٱللَّهَ رَبِّی وَرَبُّکُمۡ فَٱعۡبُدُوهُۚ هَٰذَا صِرَٰاطࣱ مُّسۡتَقِیمࣱ گفت: این آیه سه بار در قرآن تکرار شده است، صراط مستقیم این است که خدا را عبادت کنیم. صراط مستقیم یعنی اینکه مسلمانان دست به دست هم بدهند و وحدت داشته باشند. اقامه #نماز یعنی اینکه وحدت و انسجام را در زندگی خود پیادهسازی کنیم.
وی ادامه داد: #ضلالت و گمراهی یعنی اینکه تابع نفس خود شویم و منیت، قومیت، جنسیت و حزب و دسته من بر حق غالب شود.
پزشکیان تاکید کرد: دستورات کتاب خدا زمانی اجرا نمیشود که انسان تابع هوای نفس است و غیرمنصفانه با مردم و جامعه برخورد میکنیم. ضلالت زمانی حاکم میشود که حق و حقوق دیگران را نادیده میگیریم. نماز یادآور این است که به عنوان حاکم و مدیر، مسیر مستقیم را طی کنم، وقتی وعده دادم عمل کنم و وقتی حرف زدم پایبند باشم.
دیدگاهها